Delen:

Versterk je immuunsysteem

Je lichaam is een kasteel zorg er goed voor!

Ruud Snijders

Al zo’n 20 jaar verdiep ik mij hoe je met voeding en voedingssupplementen je gezondheid optimaal kunt ondersteunen. De laatste jaren ontdekken steeds meer wetenschappers dat oxidatieve stress ons immuunsysteem onder druk zet en zelfs verzwakt. Om gezond te blijven is ons immuunsysteem letterlijk van levensbelang. Ons immuunsysteem is er om te zorgen dat de ziekmakers zoals bacteriën en virussen buiten de deur blijven. Zeker als er nieuwe virussen de kop opsteken is het van belang om ons lichaam optimaal gezond te houden.

Net als een kasteel heeft ons lichaam verschillende verdedigingslinies.

Ons kasteel heeft als eerste een muur nodig.

Deze muur wordt gevormd door onze huid. Het is onze grootste en eerste barricade voor invloeden van buitenaf. Een goede verzorging van de huid voorkomt zwaktes in onze vestingmuur. Door gebruik te maken van goede huidverzorging kun je voorkomen dat er wondjes en zwakke plekken ontstaan. Hierdoor blijven bacteriën buiten de deur en kan schade door bijvoorbeeld de zon en chemische stoffen worden hersteld. Uiteraard is hier een persoonlijke hygiëne door bijvoorbeeld handen wassen ook van belang. Bedenk echter wel dat op onze huid ook veel goede bacteriën wonen die door de zeep en desinfectiegel ook worden verwijderd. De True Science hand crème is een goede manier om het microbioom te beschermen op de huid en die van buitenaf te verzorgen en voeden.

In de muur van ons kasteel zitten verschillende poorten die bewaakt moeten worden.

Via onze mond en slijmvliezen kunnen ziekmakers van buiten naar binnen komen. Via deze poorten bereiken we onder andere onze longen en ons spijsverteringssysteem. Hierin bevinden zich belangrijke wachters, zoals de bacteriën in onze slijmvliezen en de darmen. Om deze wachters optimaal gezond te houden is het van belang dat ze de juiste voeding krijgen om optimaal te kunnen vechten.

Deze voeding bestaat onder andere uit een goede probiotica. Deze zorgen ervoor dat de wachters alert en actief zijn. Pro+ is hier bewust voor gemaakt, zo’n 85% van de bacteriën komen levend aan waar ze moeten zijn, t.o.v. 4-5% van de regulier verkrijgbare probiotica. Ons immuunsysteem wordt voor een heel groot deel door deze bacteriën gevormd, daarom is het aanvullen van deze bacteriën van levensbelang.

Wanneer ons kasteel echt wordt aangevallen is het van belang dat ons leger aan het werk gaat.

Hierin moet je denken aan onder andere de witte bloedcellen. Om al deze soldaten optimaal te laten functioneren is het van belang om de juiste voeding tot ons te nemen en ze op de juiste manier te verzorgen. De Nrf2 techniek zorgt ervoor dat de integriteit van de cellen, zoals de witte bloedlichamen, in stand blijft. De Nrf1 zorgt er juist voor dat de energie in de cellen op een optimaal niveau blijft waardoor de cel zijn werk kan doen. Dit samen zorgt ervoor de ziekmakers snel en effectief kunnen worden uitgeschakeld en opgeruimd.

Mochten we toch een zwakte hebben in onze linies waardoor een ziekmaker binnen komt is het van belang dat we ook goed kunnen herstellen. Omega 3 en vitamine D3 zijn belangrijke stoffen voor onder andere ons bloed en lymfestelsel. Daarnaast is omega 3 een natuurlijke ontstekingsremmer en een belangrijke bouwstof voor ons zenuwstelsel. Dit is dus in essentie de arts in ons systeem die de gewonde soldaten weer oplapt.

Daarom is het van levensbelang om ons kasteel topfit te houden,
zodat het geen ruïne wordt.

Wil jij meer weten over wat Oxidatieve Stres en Mitochondriën te maken hebben met je Immuunsysteem? Dr. Brian Dixon (PhD, Sr. VP Research and Development Lifevantage) vertelt hier meer over in onderstaande filmpjes.

Oxidative Stress Theory of Aging

Mitochondrial Theory of Aging

Voor meer informatie

Uw gegevens worden niet opgeslagen maar alleen doorgestuurd naar Ruud Snijders. Ze worden gebruikt om uw bericht te kunnen beantwoorden.

Protandim® Nrf2 Synergizer

Protandim bestaat uit natuurlijke plantaardige ingrediënten en is een gepatenteerde formule, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek welke is onderzocht, getest en gepubliceerd door gerenommeerde onderzoeksinstellingen.


Hoe kan een klein supplement de $130 miljard industrie schrik aanjagen? Wanneer het een supplement is dat uitgaat van een compleet andere benadering van het ouder worden.

We weten al dat we ouder worden vanwege de oxidatieve stress op onze cellen. Wetenschappers weten al jaren dat antioxidanten de sleutel zijn tot het terugdraaien van het verouderingsproces. Maar de supplementenindustrie wilt dat we geloven dat dit betekent dat we dure antioxidantensupplementen moeten innemen of ‘superfruit’-sappen moeten drinken. Ze hebben ongelijk.

Hoewel antioxidanten helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen die leiden tot oxidatieve stress, kan je met het slechts innemen van meer antioxidanten toch maar één vrije radicaal per keer neutraliseren. Dat is hetzelfde als proberen het zinken van een schip te voorkomen door met één emmer te hozen.

Je kunt meer antioxidanten innemen. Maar wij adviseren om ze te maken. Protandim Nrf2 Synergizer houdt je gezond en sterk van binnenuit.

De wetenschap achter Protandim Nrf2 Synergizer is keer op keer bewezen. En het voelt best goed aan. Net als bij Protandim nemen we geen genoegen met traditioneel denken. We geloven dat de wetenschap enkele van de grootste uitdagingen van het leven kan oplossen en we worden gedreven door een eindeloos verlangen om, gevoed door echte resultaten, meer oplossingen te ontdekken en ontwikkelen.

Protandim® Nrf1 Synergizer

Door onze eigen en exclusieve formule kun jij Protandim Nrf1 Synergizer gebruiken als onderdeel van een gezonde levensstijl.
Zou jij niet willen dat je nog net zoveel energie had als toen je jonger was? Willen we dat niet allemaal? Ouder worden en minder energie hebben gaan hand in hand. We worden langzamer. We voelen ons moe, uitgeput en een beetje zwakker. Wanneer we ouder worden, krijgen we het idee dat we kracht verliezen. En het blijkt dat dat precies is wat er gebeurt. Wanneer je sneller moe en minder helder van geest wordt, ervaar je een natuurlijke afname van kracht.

In plaats van een paar AA-batterijen, draait ons lichaam op een paar miljard mitochondriën. Zij zetten het voedsel dat we eten om in energie genaamd ATP. Wanneer je jouw lichaam gebruikt, voor wat dan ook – het aanspannen van je spieren, pompen van bloed, lezen of indruk maken op je vrienden met een onbezonnen backflip – heb je dat te danken aan je mitochondriën. Zij zijn de batterijen van je lichaam.

Door onze eigen en exclusieve formule kan jij Protandim NRF1 Synergizer gebruiken als onderdeel van een gezonde levensstijl die jaren aan jouw leven kan toevoegen.

Voordelen

 • Voel je actiever
 • Voel je alerter
 • Voel je jonger
 • Voel je als nieuw

 

Energie wordt gemeten in mitochondriën

Wanneer mitochondriën doen wat ze moeten doen, kunnen jouw cellen dat ook. Maar wanneer oxidatieve stress en tijd toeslaan, neemt het aantal mitochondriën en daarmee de ATP-productie af, waardoor jouw cellen het niet meer kunnen bijbenen. Dit proces heeft een cellulair sneeuwbaleffect dat op zijn beurt tot nog meer oxidatieve stress leidt. Uiteindelijk begint je algehele gezondheid erop achteruit te gaan. Je voelt je moe en dit is een teken van een afname van het aantal mitochondriën.

We hebben jarenlang onderzoek gedaan naar oxidatieve stress. En hoewel dit misschien betekent dat wij geen sociaal leven hebben gehad, heeft het wel geleid tot een nieuwe, baanbrekende ontdekking. Door gebruik van nutrigenomica hebben wij kunnen aantonen dat je, om ervoor te zorgen dat je mitochondriën op topniveau blijven presteren, moet beginnen bij het NRF1-pad. Door dat pad te activeren, worden de mitochondriën en biogenese ingeschakeld.

Omega+


Je hersenen, hart en spieren hebben alle steun nodig die ze kunnen krijgen. Daarom hebben we LifeVantage Omega+ gemaakt. Omega+ is een krachtige mix van de vetzuren en vitamine D die je nodig hebt om het meeste uit het leven te halen.

LiveVantage Omega+ bevat DHA en EPA-omega 3-vetzuren ter ondersteuning van de cardiovasculaire gezondheid en cognitieve gezondheid. Het bevat ook vitamine D, ter ondersteuning van de gezondheid van de huid en het immuunsysteem.

LifeVantage Omega+ visoliën zijn 100% traceerbaar van boot tot fles, afkomsting van de CodMarine® Noorse visolie. *

Voordelen

 • Ondersteunt cardiovasculaire gezondheid
 • Ondersteunt cognitieve gezondheid
 • Ondersteunt een gezond immuunsysteem
 • Helpt met het beschermen van je cellen
 • Ondersteunt de gezondheid van de huid
 • Rijk aan EPA en DHA
 • Citroen- en limoensmaak

 

Twee Biohacks, Een Geweldig Product

LiveVantage Omega+ bevat DHA en EPA-omega 3-vetzuren ter ondersteuning van de cardiovasculaire gezondheid en cognitieve gezondheid.

LifeVantage Omega+ visoliën zijn 100% traceerbaar van boot tot fles, afkomstig van CodMarine® Noorse visolie. Deze milieuvriendelijke formule is kwikvrij en licht gearomatiseerd met citroen en limoen.

Pro+


Pro+ maakt gebruik van beproefde ingrediënten, BIO-tract® time-release-technologie en Wellmune® om uw lichaam de ondersteuning te bieden die het nodig heeft.LifeVantage Pro+ is een manier om uw lichaam weer op het goede spoor te krijgen, gebaseerd op wetenschap. Het evenwicht tussen gezonde en schadelijke bacteriën in uw darmen is delicaat en beïnvloedt uw mentale en fysieke gezondheid. Daarom koos LifeVantage voor natuurlijk afgeleide Pro+ geleverd door BIO-Tract® gecontroleerde afgiftetechnologie om de ondersteuning te bieden die u nodig hebt. Gecombineerd met klinisch bewezen Wellmune® om optimale gezondheid van het immuunsysteem te stimuleren, ondersteunt Pro+ uw reis naar het onthullen van een gezonder zelf.

6 miljard kve met gezonde bacteriën in combinatie met Wellmune, een bèta-glucanen gist, en Bio-tract, een unieke technologie voor gecontroleerde afgifte, leveren de ingrediënten de hele dag door diep in uw spijsverteringsstelsel – waar ze nodig zijn.

Voordelen

 • Biedt 6 miljard kve aan gezonde bacteriën ter ondersteuning van uw spijsverteringsstelsel
 • Wellmune is een klinisch bewezen natuurlijke bèta-glucanen gist *
 • BIO-Tract, een unieke technologie voor gecontroleerde afgifte, zorgt voor gezonde bacteriën gedurende de dag en diep in uw spijsvertering-waar ze het meest nodig zijn *

 

De Wetenschap Achter Gezonde Bacteriestammen

Het evenwicht tussen gezonde en schadelijke bacteriën in uw darmen is delicaat en beïnvloedt uw mentale en fysieke gezondheid. Daarom koos LifeVantage voor natuurlijk afgeleide stammen geleverd door BIO-Tract® gecontroleerde afgiftetechnologie om te bieden wat u nodig hebt. In combinatie met Wellmune® helpt LifeVantage Pro+ u de weg naar een gezonder zelf te ondersteunen.

Pro+ levert 6 miljard kve met levende bacteriestammen. Elke soort heeft een uniek voordeel. Levende culturen worden gemeten in kolonievormende eenheden (kve), wat een maat is voor gezonde levende bacteriën. Meer is niet altijd beter; een uitgebalanceerde hoeveelheid culturen die leven als ze de darmen bereiken is belangrijker dan de hoeveelheid die u binnenkrijgt. Zorgen dat de culturen levend zijn wanneer ze aankomen is cruciaal. Daarom gebruikt Pro+ BIO-tract gecontroleerde afgiftetechnologie om levende stammen diep in uw dunne en dikke darm af te leveren.

Wat is Nrf2?

In het centrum van ons cellulaire beschermende systeem bevindt zich een eiwit genaamd “Nrf2” dat dient als een “hoofdregulator” van de antioxidantreactie van het lichaam. Je zou kunnen denken aan Nrf2 als een “thermostaat” in onze cellen die het niveau van oxidatieve stress en andere stress-oorzaken detecteert en interne beschermende mechanismen inschakelt.

Wat is BioHacking?

BioHacking is een complex biologisch systeem (met name uw eigen biologie) beïnvloeden om een gewenst resultaat te bereiken.

Wat is Nutrigenomics

Nutrigenomics is de wetenschap van het bestuderen van de interactie van voeding en genen. Wetenschappelijke studies ontwikkelen de kennis van de lichaamsreactie op voedingsstoffen en natuurlijke verbindingen om genexpressie te bewerkstelligen.

Ruud Snijders

Zandstraat 55
6065 AE Montfort
Tel. +31(0)6 24404802
info@ruudsnijders.nl